Συνταγή για σκύλους: Γρήγορα τυροκεφτεδάκια
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για το σκυλάκι μας είναι τα τυροκεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά που διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ετοιμάζονται σε ελάχιστο χρόνο και μπορούν να γίνουν η αγαπημένη συνταγή για τον τετράποδο φίλο μας! Τα τυροκεφτεδάκια έχουν ως βάση τους το κρέας ενώ περιέχουν τυρί αλλά και λαχανικά που απαραίτητα για την καλή του υγεία. Μπορούμε να τα πλάσουμε σε όποιο μέγεθος θέλουμε και να τα διατηρήσουμε έως και 3 μήνες στην κατάψυξη ή για περίπου 5 μέρες στο ψυγείο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 8 μερίδες, οπότε η ποσότητα που θα προκύψει είναι υπέρ αρκετή για το ζωάκι μας.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πράσινα φασόλια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
½ φλιτζάνι βρώμη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή 2 ½ κουτάλια της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
2 φλυτζάνια βρασμένο καφέ ρύζι
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 175 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τον κιμά, το τυρί Τσένταρ, τα λαχανικά, τη βρώμη, το μαϊντανό, το αλάτι και το ρύζι.
3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το αλεύρι.
4. Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια που πρέπει να γίνουν γύρω στα 20 – 40. Παράλληλα, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα αλευριού και παρμεζάνας.
5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια όμορφη, χρυσή κρούστα. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα στον προθερμασμένο φούρνο.
6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.