Συνταγή: Πως να μαγειρέψετε ψάρι γλώσσα στη γατούλα σας
Η γατούλα μας λατρεύει το ψάρι και εμείς θέλουμε το καλύτερο για αυτήν. Και τι θα μπορούσε να είναι πιο νόστιμο από μια συνταγή με ψάρι γλώσσα που μπορεί να δώσει στο αγαπημένο μας ζωάκι ενέργεια και δύναμη.
Δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουμε «ταμπέλες» στα κατοικίδια, πιστεύοντας τυφλά σε διάφορα στερεότυπα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ένα από αυτά είναι και η γνωστή σε όλους φήμη ότι ο σκύλος λατρεύει το κρέας ενώ η γάτα τρέφει μια ιδιαίτερη… αδυναμία στο ψάρι. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση αφού ο πιο πιστός μας φίλος είναι παμφάγο, δηλαδή τρώει από κρέας μέχρι λαχανικά, ενώ η ψιψίνα είναι σαρκοφάγο καθώς τρέφεται 90% με κρέας.
Πάντως η… λατρεία της γάτας για το ψάρι δεν είναι μύθος και μπορούμε να την… εκμεταλλευτούμε για να σερβίρουμε στο ζωάκι μας εύγευστα και υγιεινά πιάτα. Για παράδειγμα, το φιλέτο της γλώσσας είναι ιδιαίτερα νόστιμο και μαγειρεύεται πολύ εύκολα ώστε να μη χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας για να φτιάξουμε αυτήν τη λιχουδιά στο γατάκι μας. Μάλιστα για δική μας διευκόλυνση μπορούμε να το αγοράσουμε χύμα από το σούπερ μάρκετ, να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και μετά να το βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να βγάζουμε κάθε τόσο την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Η παρακάτω συνταγή αφού μαγειρευτεί δεν μπορεί να μπει στην κατάψυξη αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες σε ένα καλά κλεισμένο μπολ.
Υλικά:
½ κιλό φιλέτο γλώσσας ξεκοκαλισμένο.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό συν έξτρα ποσότητα για γαρνιτούρα.
¾ της κούπας βρασμένο καφέ ρύζι.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά μπύρας.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Βάζουμε το φιλέτο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το αφήνουμε να βράσει, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
- Αφού κρυώσει, βγάζουμε τη γλώσσα από το τηγάνι και την κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε τα υγρά που περίσσεψαν για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους της γλώσσας, το μαϊντανό και το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια απαλή κίτρινη κρέμα.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
- Έπειτα βάζουμε τη μαγιά μπύρας μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
- Ρίχνουμε τη σος πάνω από το ψάρι, πασπαλίζουμε με έξτρα μαϊντανό και ψήνουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει και να πάρει μία χρυσοκαφέ απόχρωση. Αφού κρυώσει, η γατο – λιχουδιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα!